Project Description

Gröna lösningar

PROJEKT BESKRIVNING

Gröna lösningar är en dokumentär på lösningar på den globala klimatkrisen. Det har gjorts massor av filmer, dokumentärer och annan media kring klimatkrisen. Ofta har syftet varit att skrämma och få folk att känna dåligt samvete. Jag tycker personligen inte att det funkar. Därför skapade jag Gröna lösningar där jag försökte ge en positiv bild av klimatkrisen och också ge realistiska lösningar på problemet. Lösningar som går att utföra idag och som även är de mest effektiva lösningarna i nuläget.

Jag började produktionen genom att skriva manus till voiceover. Jag ville vara så påläst jag kunde om situationen så jag spenderade 5-6 månader åt att bara hitta källor och skriva manus (jag jobbade på dokumentären några tillfällen i veckan). Jag filmade även några klipp från klimatstrejken 27 september 2019 samt intervjuade jag arrangörer för Fridaysforfuture om varför de strejkar och vad deras förslag på åtgärder var. Därefter samlade jag stock footage och egna klipp som jag samlat på mig under åren. Jag spelade sedan in voiceover och lade till klippen så de passade.

Gröna lösningar var ursprungligen menat att vara mitt gymnasiearbete, efter att ha lämnat in det så kände jag att detta är något som fler borde få ta del av. Vilket är anledningen till att jag släppte den på min Youtube kanal senare.

KATEGORI

Kortfilmer

ÅR

2019/2020

MIN ROLL

Filmat (Delvis)
Redigerat
Producerat

www.youtube.com/TechnOllieG2001